Zabelas & Associates logo
architecture • project management • consulting
Αποκαταστάσεις › ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ, ΑΘΗΝΑ
 
Το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 1.625μ2, βρίσκεται στην “καρδιά” της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη, απέναντι από τις στήλες Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού. Το κτίριο, που αποτέλεσε κατοικία ενός πλούσιου δικηγόρου γύρω στο 1908, σχεδιάστηκε από το γνωστό αρχιτέκτονα Α.Μεταξά. Αγοράστηκε από το Ίδρυμα Ωνάση το 1990.

Το έργο της ανακαίνισης περιελάμβανε: στατική ενίσχυση, αποκατάσταση των επιμέρους αρχιτεκτονικών στοιχείων της πρόσοψης, ενσωμάτωση νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που ήταν απαραίτητο για την άρτια λειτουργία ενός σύγχρονου γραφειακού χώρου, αλλά και νέα διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, διακοσμήσεων, κτλ.

Οι ξύλινες επενδύσεις των τοίχων, τα έπιπλα και τα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό γραφείο του Αριστοτέλη Ωνάση στο Μόντε Κάρλο και διαμορφώθηκε ένας μουσειακός χώρος στη μνήμη του διάσημου Έλληνα. Ακόμη, πολλά αντικείμενα όπως σημαντικά έργα τέχνης και έπιπλα από τη διάσημη θαλαμηγό “Χριστίνα” διακοσμούν τα εσωτερικά αυτού του πολυτελούς κτιρίου.
services offered
1990 – 1992 : ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ & ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Graphics by D. Markou
Created & Powered by Microquest SA